Cosma Emil – Programarea calculatoarelor. Caiet de studiu individual (ID)

Untitled-1
Autor: Cosma Emil

Titlu: Programarea calculatoarelor. Caiet de studiu individual (ID)

An apariție: 2016

ISBN: 978-973-614-888-0 978-973-614-889-7

Domeniu: Informatică

Detalii: Lucrarea este destinată studenţilor din anul II de studii, semestrul I, de la Facultatea de Ştiinţe Economice, programul de studii Contabilitate și Informatică de Gestiune (ID).
Cursul se adresează atât cursanţilor cu un grad mai mare de familiarizare cu universul calculatoarelor cât și cursanților începători. Există totuşi anumite cunoştinţe specifice necesare parcurgerii cursului: cunoașterea modalității de organizare și manipulare a informației în format electronic (sistem de fișiere, directoare, copierea, mutarea şi deschiderea fişierelor), operații de bază utilizând sistemul de operare Microsoft Windows (pornirea unei sesiuni de lucru, deschiderea unei aplicaţii, comutarea între mai multe aplicaţii ce rulează simultan, noţiunea de desktop şi noţiunea de shortcut, închiderea în mod corespunzător a sistemului), utilizarea tastaturii PC standard şi a mouse-ului (combinaţii de taste, utilizarea tastelor speciale, right şi left click pentru mouse).
Caietul de studiu individual este organizat în 7 unități de învățare: Editarea programelor (VBA), Secvențe de cod (VBA), Funcții predefinite (VBA), Structuri de control (VBA), Module (VBA), Formulare Acces, Programarea bazelor de date (VBA şi SQL). Fiecare unitate conține obiectivele unității, prezentarea subcapitolelor şi testele de autoevaluare.

 

ro_RORomână