Lupu Elena, Larion Alin, Russo Luca, Oltean Antoanela, Cârlioru Andreea, Relația dintre memoria de lucru (M.L.) și elementele de motricitate în perioada adolescenței


Autor: Lupu Elena, Larion Alin, Russo Luca, Oltean Antoanela, Cârlioru Andreea

Titlu: Relația dintre memoria de lucru (M.L.) și elementele de motricitate în perioada adolescenței

An apariție: 2023

ISBN: 978-606-060-086-2

Domeniu: Educație Fizică și Sport

Detalii: Lucrarea cercetează un fragment cu trimitere directă la memorie-activităţi motrice, pentru tinerii digitali şi prea puţin tactili, cu vârsta cuprinsă între 18 -25 de ani, ce vieţuiesc în acest secol XXI, al tehnologiei, computerizării, într-o lume agitată, prinsă în cadranul timpului, cu un anumit specific geografic, istoric, economic, dar mai ales ideologic.
Lucrarea este structurată în două părţi. Prima parte este intitulată „Problematica teoretică generală a memoriei de lucru și motricității în perioada adolescenței” şi cuprinde două capitole: „Perioada adolescenței – Caracteristici psihologice”; „Memoria. Relația memoriei de lucru cu motricitatea”. Cea de-a doua parte a lucrării, „Design experimental destinat cercetării modului de realizare a relației dintre memoria de lucru și activitatea motrică la adolescenții – studenți” este structurată în trei capitole: „Metodologia cercetării”; „Analiza și interpretarea rezultatelor”; „Concluzii privind rezultatele cercetării relației dintre memoria de lucru și activitatea motrică.”

en_GBEnglish (UK)