Doşa Monica Daniela – Pharmacology – First semester- Lecture notes

Autor: Doşa Monica Daniela

Titlu: Pharmacology – First semester- Lecture notes

An apariție: 2019

ISBN  978-973-614-988-7; 978-973-614-989-4

Domeniu: Medicină

Detalii:

Lucrarea se adresează studenţilor din anul III de la Facultatea de Medicină- specializarea Medicină în limba engleză.  Scopul urmărit este dobândirea de către studenţi a cunoştinţelor necesare despre modul în care medicamentele parcurg anumite procese în organismul uman, interacţiunile dintre acestea, modul de acţiune al grupelor de medicamente descrise, efectele farmacologice, indicaţiile clinice, reacţiile adverse şi contraindicaţiile.

Cursul  cuprinde noţiuni despre farmacocinetică şi farmacodinamie (farmacologie generală), medicaţia sistemului nervos vegetativ simpatic şi parasimpatic, medicaţia sistemului nervos central (hipnotice şi tranchilizante, antiepileptice, sedative, medicamente folosite în Parkinson, antipsihotice, antidepresive, anestezice generale, anestezice locale, analgezice opioide).

Lucrarea se remarcă prin claritatea şi modul succinct de abordare a unei discipline preclinice pe cât de dificilă pe atât de utilă medicului clinician. Cursul este de un real ajutor în înţelegerea şi stratificarea noţiunilor legate de elemente de Farmacologie fundamentală.

Pharmacology-First semester-Lecture notes  este o lucrare deosebit de utilă deoarece umple un gol în biblioteca Facultăţii de Medicină la această disciplină.

 

en_GBEnglish (UK)