Cotrumbă Mirela, Pintilie Alexandru – Modelare și simulare în construcțiile navale, portuare și marine. Seria I. Drafting

Autori: Cotrumbă Mirela, Pintilie Alexandru

Titlu: Modelare și simulare în construcțiile navale, portuare și marine. Seria I. Drafting

An apariție: 2019

      ISBN  978-973-614-985-6

Domeniu: Inginerie

Detalii:

Lucrarea se adresează în primul rând studenţilor din inginerie cu domeniile de specializare legat de acest subiect, cât şi celor care doresc să studieze acest domeniu plecând de la noţiuni minime despre construcţiile navale, portuare şi maritime.

Cartea  îşi propune abordarea unuia dintre cele mai utilizate software integrate în domeniul naval, portuar şi marin, care utilizează baze de date orientate pe obiecte, create în timpul proceselor de desenare 2D şi modelare 3D. Autorii îşi propun să dezvolte tehnicile de desenare 2D utlizate în TRIBON M3 prin intermediul  modulului de aplicaţii Drafting.

Lucrarea este gândită în blocuri aplicative, pentru o învăţare structurată. Fiecare bloc este conceput ca suport didactic pentru procesul de învăţare, fiind împărţit în zone enunţiative, zone de exemplificare şi zone cu teme de lucru. Parcurgerea fiecărui bloc aplicativ se doreşte a se finaliza prin cunoaşterea modului  în care grupele de funcţii pot fi utilizate, a modurilor de concepere şi editare a entităţilor 2D, precum şi a facilităţilor de extragere a informaţiilor utile pentru procesul de producţie. Ȋntrucât lucrarea se adresează şi persoanelor care nu au cunoştinţe tehnice în domeniu, primele capitole ale cărţii au rolul de iniţiere şi familiarizare cu problematica structurilor navale, portuare şi marine precum şi cu documentaţia specifică.