Colectii

1. Domeniul Filologie

1.1 Colecţia Studies in Linguistics

Colecţia este initiaţă ȋn 2016 şi coordonată de prof. univ. dr. Diana Hornoiu. Colecţia include lucrări de referinţă din domeniul lingvisticii teoretice şi aplicate: studii lingvistice, dicţionare ştiinţifice de termeni lingvistici, volume de studii tematice. Ariile de cercetare acoperite sunt extrem de diverse: fonetică, fonologie, morfologie, sintaxă, pragmatică, lingvistică aplicată, sociolingvistică, lingvistica corpusului, psiholingvistică, analiza discursului.

1.2 Colecţia Studii Româneşti

Colecţia este iniţiată şi coordonată de prof. univ. dr. habil. Marina Cap-Bun. Volumele publicate ȋn cadrul colecţiei, cu participare internațională şi interdisciplinară, ilustrează preocupările grupului de cercetători reuniți sub egida Centrului de Cercetare şi Dezvoltare Profesională „Studiile Româneşti în Context Internaţional” (STUR), care şi-au asumat programatic misiunea de a sprijini dezvoltarea studiilor românești şi diseminarea internațională a patrimoniului cultural autohton şi a marilor personalități ale culturii române din toate timpurile.

1.3. Colecţia Didactica et Philologica

Colecţia este iniţiată în 2014 şi coordonată de către conf. univ. dr. Cosmin Căprioară. Misiunea asumată a acestei colecţii este de a asigura o oportunitate de publicare a lucrărilor valoroase axate pe studiul limbii, pe de o parte, şi pe componenta didactică, pe de altă parte, realizate de studenţi, masteranzi, doctoranzi, în urma activităţii lor de cercetare, precum şi de profesorii din învăţământul preuniversitar sau alte categorii de public, care au preocupări legate de cele două domenii.

1.4 Colecția Limba Română ca limbă străină 

Colecția este inițiată în 2023 și coordonată de conf. univ. dr. Cristina-Valentina Dafinoiu. Lucrările publicate în cadrul acestei colecții acoperă domeniul limbii române ca limbă străină (LRLS) și reprezintă preocupările cadrelor didactice care predau la programul pregătitor de limba română pentru cetățenii străini de a realiza, atât volume ce au ca arie de acoperire aspectele teoretice ale domeniului vizat, cât și materiale didactice (manuale, culegeri de teste și exerciții, caiete didactice, dicționare, lucrări destinate însușirii vocabularului de specialitate), menite să vină în sprijinul tuturor străinilor care doresc să învețe limba română.

2. Domeniul Fizică

Colecţia Hyle

Hyle reprezenta în filosofia greacă materia, substanța, invariantul în raport cu care este descrisă orice transformare. Sub inspirația acestui concept, Colecția Hyle prezintă o suită de lucrări diverse domenii ale fizicii moderne, domenii ce nu pot fi abordate fără aprofundarea noțiunii de materie. Aceste lucrări oferă cititorilor un nucleu de cunoștințe fundamentale care să le permită, ulterior, accesul la domeniile foarte dinamice, de frontieră ale cunoașterii.

ro_RORomână