Ene-Voiculescu Virgil, Ene-Voiculescu Carmen, Abramiuc Alexandru-Doru, Olaru Cristinel, Croitoru Horia, Gidu Diana Victoria, Educația fizică militară în Forțele navale


Untitled-1
Autor: Ene-Voiculescu Virgil, Ene-Voiculescu Carmen, Abramiuc Alexandru-Doru, Olaru Cristinel, Croitoru Horia, Gidu Diana Victoria

Titlu: Educația fizică militară în Forțele navale

An apariție: 2023

ISBN: 978-606-060-072-5

Domeniu: Educație Fizică și Sport. Artă militară

Detalii: Volumul se adresează, în principal, studenţilor din instituţiile militare de învăţământ superior. Volumul este un prilej de informare teoretică şi practică atât pentru specialiştii domeniului, profesorilor de educaţie fizică şi sport, cât şi a cadrelor militare –instructori specialişti sub care se subordonează sistemul de pregătire. În acelaşi timp, volumul se adresează specialiştilor domeniului educaţiei fizice şi sportului, respectiv a subdomeniului educaţiei fizice şi sportului militar.
Lucrarea se doreşte a fi un material didactic, concomitent unic şi util în plan practico-aplicativ pentru specialiştii domeniului educaţie fizică şi sport care activează în Academiile categoriilor de forţe armate: navală, aeriană şi terestră. În acelaşi timp, conţinutul metodic al volumului este un ghid orientativ în procesul de pregătire al studenţilor din Academia Tehnică Bucureşti şi al Şcolilor de Maiştri Militari şi Subofiţeri, ale categoriilor de forţe enunţate, pentru participarea la Concursurile Sportive şi Aplicativ-militare de vară şi de iarnă.
Volumul este structurat în 10 capitole: Noțiuni de management sportiv; Atletism; Didactica educației fizice– Lecția de educație fizică; Concursurile aplicativ-militare de vară; Concursurile aplicativ-militare de iarnă; Nutriția în efortul fizic; Pentatlonul militar; Pentatlonul naval; Teoria și practica în tenis; Yachting.

ro_RORomână